L'histoire


Koen en Toon werkten samen in het bedrijf Utexbel. Hun vader was vlashandelaar en had eveneens een vrachtwagen en het bedrijf waarin ze werkten had transporteurs nodig voor het vervoer van weefbomen. De eerste steen was gelegd... Aangezien hun vader na een tijdje op pensioen ging, kwam de vrachtwagen te koop en hebben de broers beslist om samen een transportbedrijf op te richten met in eerste instantie als taak : vervoer van weefbomen voor het bedrijf Utexbel. Koen werkte er toen in ploeg, en zodanig was het mogelijk om dit in bijberoep op te starten.

Dankzij de jarenlange vlas- en stielervaring van hun vader, hadden ze er eveneens door de jaren heen voeling meegekregen. Het natuurlijk gevolg daarop was dan ook het vervolg maken en uit te breiden op vervoer van vlas algemeen.

Uiteindelijk heeft Koen beslist om fulltime in het transportbedrijf te stappen en stopte zijn werkzaamheden bij Utexbel. Ze vervoeren nog steeds weefbomen voor Utexbel maar uiteindelijk is de firma uitgegroeid tot transport van weefbomen, vlas, paletten, stro, paletgoed ( zeep, dozen, papier ) voor iedereen die zich dat wenst !